Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Literární čaj o páté přivítal milovníky knih

27.01.2012 10:23

Konal se už počtvrté, ale tentokrát byl zcela jiný. Chyběl host, známý autor, který by představil své dílo. Místo toho se sešli členové Klubu přátel KKD a studenti vyškovského gymnázia a navzájem si představili své oblíbené autory a knihy. Výběr to byl opravdu pestrý.

V prezentaci převažovaly knihy zahraničních autorů: Fulghumova Co jsem to proboha udělal?, Carsonovy Zlaté ruce, Rollinsova Amazonie, Brownova Šifra mistra Leonarda, Remarqův román Čas žít, čas umírat. Představena byla i divadelní hra Reginalda Rose Dvanáct rozhněvaných mužů, povídkovou tvorbu reprezentoval Američan Poe, fantazy žánr Lukjaněnkova Poslední hlídka. Českou literaturu  zastupovali Vladimír Neff, Karel Čapek a Ota Pavel.

Z toho, že převážnou většinu knih představili studenti gymnázia, plyne, že se nemusíme obávat o budoucnost knih a četby. Mladí lidé čtou a nejen to, čtou náročnou a zajímavou literaturu. To je velmi potěšující zjištění. Účastníci se rozešli s příslibem, že takto komponované odpoledne se nekoná naposled.

Fotogalerie